Franse Bulldogkennel

von Rue Longue

 

 

 

 

                                            

Ras beschrijving

Met zijn grootmoedige blik, zachte karakter en enorme enthousiasme is het moeilijk de franse bulldog in 1 zin te omschrijven. Ze zijn karaktervol, speels, vrolijk en lief tegelijk. Daarnaast ook zeker trouw, clownesk, gevoelig en intelligent. Hoewel ze moedig zijn, zijn ze op geestelijk gebied erg gevoelig. Ze voelen stemmingen in huis haarfijn aan, harde woorden raken hen diep in hun ziel.

 Ook worden ze niet erg graag alleen gelaten, ze maken graag deel uit van het gezinsleven, zo ook de uitstapjes. Een franse bulldog kan wel eens jaloers zijn als de aandacht van de baas naar iets of iemand anders gaat. Ze zijn alert op wat er in hun omgeving gebeurt, en laten zich horen als er onraad is. Over het algemeen blaffen ze niet veel.

 Ze zijn dan wel een klein van stuk, maar moedig als een grote hond. De meeste bullen kunnen het prima met kinderen vinden. Met jonge kinderen moet uitgekeken worden, dit in verband met hun grote enthousiasme. Voor wat oudere kinderen een prima speelkameraadje, ze doen graag mee met de onstuimige spelletjes. Ze hebben een hoge tolerantiedrempel en hebben veel gevoel voor humor.

 Met andere huisdieren kan een franse bulldog het meestal goed vinden. Ook word bezoek altijd enthousiast verwelkomd. Tegenover gasten is hij niet vijandelijk. Eerst even besnuffelen en daarna overal in huis volgen.

  De Franse bulldog komt voor in 3 kleuren voor: bont, fawn en gestroomd.

 Franse bulldoggen gaan graag met hun baasje mee, maar er hoeft geen uren mee gewandeld te worden. Ook kan hij prima op een flat gehouden worden, hij voelt zich overal thuis.

 De franse bulldog vind het heel leuk om te spelen. Met een bal, touw of  stok, het maakt allemaal niet uit. De meeste franse bullen houden niet van zwemmen, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

 Mee op reis is geen probleem, zolang u rekening houd met het feit dat ze niet zo goed tegen de warmte kunnen. Laat hem zelf de hoeveelheid beweging bepalen, en zorg voor een schaduwrijke plek. Over het algemeen houden ze zich op de warme dagen rustig.

 De gemiddelde leeftijd van de franse bulldog ligt rond de tien jaar. Ze zijn weinig gevoelig voor ziektes. Aan de vacht is weinig verzorging nodig. Af en toe een keer borstelen, en naar behoefte in bad. Het haarverlies van de franse bulldog is over het algemeen niet veel, als ze in de rui zijn is het wat meer.